reklama
reklama

Aktualności

reklama
reklama

baner projekt 

pepperoni main 40

 

reklama

Pogoda w Garwolinie

Miłego dnia życzy
Przedsiębiorstwo Wodociągów
i Kanalizacji w Garwolinie

reklama

TOP


Dekorator kwadrat

Kultura

    reklama

    Sport

    reklama

    Opublikowano: 30 marzec 2017, 07:33
    zsp 2 garwolinpuławy
    Ten artykuł przeczytasz w 1 min.

    Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie potwierdzają wysoki poziom umiejętności kulinarnych zdobywając pierwsze miejsce w konkursie ?Lubelskie Inspiracje w Kuchni Polskiej?.

    23 marca Albert Błażejczyk i Jakub Przybyła z klasy III kucharz w Puławach przygotowali ?śledzia z serkiem mascarpone, sosem jabłkowo-piernikowym oraz chipsem z buraka? jako zakąskę oraz ?pierożki z jagnięciną podane na musie z kiszonej kapusty w towarzystwie chrustu? jako danie zasadnicze. Surowcem obowiązkowym do użycia w zakąsce było jabłko, a w daniu głównym kiszona kapusta. Czas na wykonanie potraw wynosił 120 minut.

    Uczniowie uwagę jury zwrócili bardzo dobrym przygotowaniem technicznym, umiejętnością pracy zespołowej oraz innowacyjnym wykorzystaniem tradycyjnych polskich produktów w przygotowanych potrawach.

    - Składamy serdeczne podziękowania wszystkim dzięki którym ten sukces był możliwy pani dyrektor, radzie rodziców, hurtowni Lobo i absolwentowi naszej szkoły Jackowi Garnkowi oraz zawodnikom ? mówią opiekunowie zwycięskiej drużyny Renata Głowala i Małgorzata Zadróżna Piłka.

    ZSP 2 Garwolin/opr. Redakcja

    fot. ZS nr1 w Puławach

    Dodaj komentarz

    Dodaj komentarz