reklama
reklama

Aktualności

reklama
reklama

baner projekt 

pepperoni main 40

 

reklama

Pogoda w Garwolinie

Miłego dnia życzy
Przedsiębiorstwo Wodociągów
i Kanalizacji w Garwolinie

reklama

TOP


Dekorator kwadrat

Kultura

    reklama

    Sport

    reklama
    Ten artykuł przeczytasz w 1 min.

    Nie tylko bardzo smaczna, ale i dietetyczna. Najlepszy sposób na szybki obiad po pracy, kiedy dopada nas niekoniecznie mały głód.

     

     

     

     

     

    Składniki:

    1) 25 gramów suszonych borowików

    2) 40 dag pieczarek

    3) 500 ml bulionu

    4) Garść startego żółtego sera

    5) 100 ml śmietany

    6) Łyżka oliwy z oliwek

    7) 4 ząbki czosnku

    8) Sól, pieprz

    9) Świeży szczypiorek

    Sposób przygotowania

    Borowiki włożyć do miseczki i zalać wrzątkiem, następnie wstawić do kuchenki mikrofalowej na 3 minuty. Należy uważać, żeby woda nie wykipiała. Następnie odstawić na około 10 minut.

    W międzyczasie posiekać pieczarki. Do rondelka wlać oliwę z oliwek i wrzucić czosnek (na zimną oliwę), następnie wrzucić drobno pokrojone pieczarki i chwilę dusić po przykryciem, następnie wlać bulion i 2-3 łyżki wody, w której moczą się borowiki. Pieczarki gotować na wolnym ogniu około 10 minut, następnie dodać wodę z grzybów oraz śmietanę połączoną z drobno posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem i gotować kolejne 6-8 minut. Po tym czasie sprawdzić czy pieczarki są wystarczająco miękkie, dodać drobno pokrojone borowiki i pogotować jeszcze chwilę, wsypać starty ser i zaraz potem podawać.

    Smacznego!

    Madź

     

    Dodaj komentarz

    Dodaj komentarz