reklama

U Fukiera - restauracja z widokiem na warszawską starówkę

Opublikowano: 23 sierpień 2023, 17:40 Kategoria Rozmaitości
Ten artykuł przeczytasz w 1 - 2 min.

Warszawska starówka to tętniące życiem centrum turystyczne z charakterystycznymi uliczkami wybrukowanymi kostką ora średniowiecznymi budynkami, które zostały odnowione po II Wojnie Światowej. Jest miejscem zachwycającym nie tylko pod względem kunsztu architektury i budowy o kształcie prostokąta, ale także ciekawie prezentującymi się lokalami, choć nie każdy z nich można zaliczyć do grona restauracji, w których serwowane dania zachwycą nas zarówno pod  względem smaku, jak i samej prezentacji.

Najlepsza restauracja w Warszawie 

Warszawska starówka pełna szyku, tradycji, energii oraz tajemniczych kamienic, kryjących zakątki, w przypadku których można liczyć zarówno na dobre jedzenie, evenety, jak i interesującą muzykę, kusi mieszkańców i turystów również klimatyczną restauracją „U Fukiera". Wspomniana restauracja z widokiem na starówkę Warszawy i bogatą przeszłością została stworzona przez uznaną polską restauratorkę, jaką jest Magda Gessler, dzięki czemu goście mogą skosztować wyjątkowych kulinarnych propozycji, które potrafią uderzyć w podniebienia nawet tych najbardziej wyrafinowanych gości. Lokal otwarty jest przez cały tydzień od godziny 12:00 do ostatniego klienta, a w jego menu możemy znaleźć takie dania jak np.: 

● flaki po warszawsku, 

reklama


● tatar na bogato, 

● comber z sarny, 

● kołduny litewskie, ●

 chrupiący domowy schabowy, 

● gazpacho,

 ● oraz wiele więcej. 

U Fukiera – na czym polega wyjątkowość lokalu? 

„U Fukiera"to restauracja, którą warto odwiedzić nie tylko ze względu na samą założycielkę, jaką jest Magda Gessler, ale także niesamowity klimat, co wielokrotnie podkreślają zarówno Ci bardziej, jak i mniej stali bywalcy. Wynika on z jego nawiązania do potraw serwowanych w lokalu. Dodatkowo zabytkowe obrazy, drewniane meble i świece na stolikach pozwolą niejednej osobie przenieść się o kilka wieków do tyłu. Menu, które zostało ustalone przez samą restauratorkę na podstawie jej autorskich przepisów, nawiązuje do tradycyjnych dań kuchni polskiej, pozwala na podkreślenie prawdziwej kuchni dawnej Warszawy. Ponadto z myślą o klientach w karcie restauracyjnej goście mogą również liczyć na dania sezonowe takie jak m.in. pierś z gęsi z czerniną, koniakiem i kluskami śląskim, czy też chłodnik litewski. Oczywiście wysoka jakość serwowanych potraw zarówno w zakresie samego smaku, aromatu, jak i prezentacji nie byłaby możliwa bez zespołu zaufanych, doświadczonych i kreatywnych kucharzy, niebojących się eksperymentować, dla których gotowanie jest ogromną pasją.


Dodaj komentarz

Dodaj komentarz
reklama