sobota, 13 grudnia 2025 11:34
Reklama
Reklama

67-latek znaleziony martwy w chłodni

Policjanci pod nadzorem Prokuratury Rejonowej w Garwolinie wyjaśniają okoliczności śmierci 67-lataka, znalezionego w beztlenowej komorze chłodniczej na owoce i warzywa. Tragiczne zdarzenie miało miejsce w gospodarstwie w miejscowości Stare Podole (gm. Wilga). Do zdarzenia doszło wczoraj (24.05) przed godziną 22. 67-letniego mężczyznę znaleziono w przechowalni na owoce i warzywa, gdzie jest bardzo niskie stężenie tlenu. Na miejsce skierowano policjantów, przybyły na miejsce lekarz stwierdził zgon.

Policjanci przeprowadzili szczegółowe oględziny miejsca zdarzenia, zabezpieczyli ślady, przesłuchali świadków. Wykonane na miejscu czynności pod bezpośrednim nadzorem prokuratora wstępnie wykluczają, aby śmierć mężczyzny nastąpiła w wyniku przestępstwa. Zwłoki zostały zabezpieczone. Więcej na temat przyczyny zgonu będzie wiadomo po sekcji zwłok. Policjanci pod nadzorem prokuratury prowadzą postępowanie wyjaśniające okoliczności zdarzenia.

Komora kontrolowanej atmosfery jest pomieszczeniem beztlenowym. Warunki, w jakich przechowywane są owoce i warzywa, są śmiertelne dla człowieka. Aby bezpiecznie do niej wejść, należy ją rozhermetyzować i napowietrzyć, czyli doprowadzić do bezpiecznego stężenia tlenu albo użyć aparatu tlenowego.

KPP Garwolin

fot. arch. - zdjęcie ilustracyjne


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama