sobota, 13 grudnia 2025 11:32
Reklama
Reklama

Bezpiecznie jak w fabryce Avon

Teoretycznie każdy z nas zdaje sobie sprawę, że bezpieczeństwo to jedna z najważniejszych potrzeb w naszym życiu. W praktyce z umiejętnością zadbania o nie bywa różnie. Dlatego w fabryce Avon w Garwolinie już po raz kolejny zorganizowano warsztaty na temat bezpieczeństwa i zdrowia w pracy… oraz na co dzień, na ulicach Garwolina.
Bezpiecznie jak w fabryce Avon

Autor: mat. pras.

Odbywające się właśnie Dni Zdrowia i Wiedzy w Avon Operations Polska, to praktyczne wskazówki i narzędzia, które mają na celu pomóc unikać zagrożeń i dbać o bezpieczeństwo pracowników oraz ich bliskich – w praktyce mieszkańców naszego rejonu. Ostatnie lata postawiły wiele nowych wyzwań przed pracodawcami, kładąc większy nacisk na tematykę zdrowia oraz bezpieczeństwa. Jak na te wyzwania odpowiada największy pracodawca w naszym rejonie? Edukacją! Tylko regularne szkolenia oraz świadomość ryzyka pozwalają minimalizować zagrożenia, tworząc bezpieczne otoczenie dla wszystkich.

W tym roku postawiliśmy, między innymi, na kwestie związane z udzielaniem pierwszej pomocy, ponieważ właśnie ta wiedza jest niezwykle praktyczna w codziennych sytuacjach. Zależy mi na działaniach, które przynoszą realne korzyści i edukacja oraz profilaktyka takimi właśnie są. Widzę, jak przekłada się to bezpośrednio chociażby na prawie 2 lata bez wypadków w fabryce - mówi Jakub Żurowski, dyrektor fabryki Avon w Garwolinie.

Wiedza czyni mistrza

Tegoroczne szkolenia odbywają się na terenie fabryki Avon w dniach 25-30 września. Interaktywne sesje, szkolenia i warsztaty pomogą pracownikom rozszerzyć wiedzę z zakresu pierwszej pomocy, recyklingu odpadów, ergonomii pracy, radzenia sobie ze stresem, a także w zwalczaniu agresji w ruchu drogowym. Wszystko przygotowane w sposób praktyczny i interaktywny – bo właśnie tak najlepiej się uczymy. 

Warsztaty w takiej formie odbywają się już drugi raz. W zeszłym roku byłem pozytywnie zaskoczony, nie spodziewałem się tak praktycznych zajęć. Brałem udział w szkoleniu bezpieczeństwa w ruchu drogowym, w którym wykorzystano symulator wybuchu poduszki powietrznej. Pamiętam, że zrobiło to na mnie ogromne wrażenie. Naprawdę się zdziwiłem, że ma ona taką siłę. Szczerze mówiąc, chyba trochę spokorniałem i zupełnie inaczej patrzę teraz nawet na zwykłą stłuczkę. Staram się jeździć dużo ostrożniej – mówi Mariusz Gugała, pracownik fabryki Avon w Garwolinie.

Bezpieczeństwo w fabryce

Ciekawym elementem, potwierdzającym w praktyce zaangażowanie Avon w dbanie o bezpieczeństwo, jest funkcjonowanie od wielu lat we wszystkich obszarach i zmianach, grup pracowników przeszkolonych z zasad udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Jest to tzw. Grupa Ratownicza. 

Udzielenie pierwszej pomocy pozwala ograniczyć negatywne skutki wypadku oraz zabezpieczyć osobę poszkodowaną do czasu przyjazdu zespołu ratownictwa medycznego i cieszę się, że w naszym zakładzie, jesteśmy w stanie o to zadbać. Mam nadzieję, że nasze inicjatywy zainspirują innych garwolińskich przedsiębiorców do wspierania swoich pracowników w zakresie zdrowia i bezpieczeństwa. To przekłada się na konkretne korzyści zarówno dla pracowników i ich bliskich, ale również dla nas jako pracodawców - podsumowuje Jakub Żurowski, dyrektor fabryki Avon w Garwolinie.

mat. pras.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama