sobota, 13 grudnia 2025 08:46
Reklama
Reklama

Krystyna Prońko na scenie CSiK

Każdy choć raz nucił jej nieśmiertelne przeboje „Jesteś lekiem na całe zło” albo „Za czym kolejka ta stoi”. Legenda polskiej sceny muzycznej Krystyna Prońko wystąpi na scenie Centrum Sportu i Kultury w Garwolinie 21 listopada. Bilety już w sprzedaży!

Wokalistka, kompozytorka, producentka, pedagog i wydawca. Artystka światowego formatu, która skradła serca kilku pokoleń Polaków, a teraz zaśpiewa specjalnie dla garwolińskiej publiczności.

Krystyna Prońko jest absolwentką Akademii Muzycznej Wydziału Jazzu i Muzyki Rozrywkowej w Katowicach. Zaczynała pracę artystyczną w ruchu amatorskim razem z braćmi i kolegami z sąsiedztwa. Debiutowała w chórku w zespole „Respekt” utworzonym i prowadzonym przez Antoniego Kopff’a. Współpracowała z zespołami Czerwone Gitary, Skaldowie oraz z Czesławem Niemenem w chórku jego zespołu.

Po usamodzielnieniu utworzyła z Januszem Komanem zespół Koman Band, z którym dokonała wielu nagrań radiowych płytowych (winyle LP) oraz programów telewizyjnych i zagrała wiele tras koncertowych – także zagranicznych.

Pod własnym szyldem wydała wiele płyt CD oraz winylowych LP. Ma swoją Gwiazdę w Alei Gwiazd w Opolu oraz trzy złote płyty. Lubi mieszać gatunki muzyczne, bo jak mówi „nużące jest śpiewanie ciągle tego samego”. Wyrazem tego jest płyta CD „Lubię specjalne okazje” wydana w 2020 r. z okazji 50-lecia pracy artystycznej.

Krystyna Prońko zagra na scenie Centrum Sportu i Kultury w Garwolinie w duecie z pianistą już 21 listopada.

Bilety do kupienia na www.csik.garwolin.pl oraz w sekretariacie CSiK, ul. Nadwodna 1.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama