sobota, 13 grudnia 2025 11:36
Reklama
Reklama

Moc pejzażu. Już dziś wernisaż wystawy Janiny Gągały

Centrum Sportu i Kultury zaprasza 13 maja o godzinie 17:00 na wernisaż wystawy Janiny Gągały w ramach projektu „Ściany dla lokalsów”. Kolekcję kilkudziesięciu obrazów zatytułowaną „Taki pejzaż” będzie można oglądać do końca maja. Wstęp wolny!

- „Ściany dla lokalsów” to projekt mający na celu prezentację twórców pochodzących z Garwolina lub bliskich okolic. Chcemy pomóc osobom, które stawiają swoje pierwsze kroki w działalności artystycznej lub takim, którzy tworzą od lat, ale do tej pory nie mieli śmiałości lub możliwości pokazania się szerszemu gronu odbiorców – mówi Luiza Kondej-Matusiak, kustosz Galerii Kotłownia.

„Taki pejzaż” to tytuł wystawy Janiny Gągały, absolwentki studiów plastycznych na Uniwersytecie Marii Skłodowskiej-Curie w Lublinie oraz wieloletniej nauczycielki. Janina Gągała maluje od lat: pejzaże, portrety, martwe natury. Chętnie też zajmuje się kopiami wielkich mistrzów. Malarstwo to jej pasja i hobby. Na wystawie w CSiK pokaże kolekcję złożona z samych pejzaży. Będzie to pierwsza prezentacja jej prac


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama