sobota, 13 grudnia 2025 08:50
Reklama
Reklama

Dwóch nowych strażaków w szeregach PSP

W siedzibie Komendy Powiatowej PSP w Garwolinie odbyła się uroczysta zbiórka związana ze złożeniem ślubowania przez nowych funkcjonariuszy miejscowej komendy.
Dwóch nowych strażaków w szeregach PSP

Autor: KP PSP Garwolin

Ślubowanie złożyli: str. Damian Mikulski, str. Jacek Suchodolski. 

Podejmując służbę w Państwowej Straży Pożarnej, strażacy składali ślubowanie: „Ja, obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, świadom podejmowanych obowiązków strażaka, uroczyście ślubuję być ofiarnym i mężnym w ratowaniu zagrożonego życia ludzkiego i wszelkiego mienia – nawet z narażeniem życia. Wykonując powierzone mi zadania, ślubuję przestrzegać prawa, dyscypliny służbowej oraz wykonywać polecenia przełożonych. Ślubuję strzec tajemnic związanych ze służbą, a także honoru, godności i dobrego imienia służby oraz przestrzegać zasad etyki zawodowej.”

Rotę ślubowania przyjął Komendant Powiatowy PSP w Garwolinie mł. bryg. Tomasz Biernacki, który wręczając wstępującym w szeregi Państwowej Straży Pożarnej akt ślubowania, życzył w imieniu wszystkich funkcjonariuszy i pracowników Komendy Powiatowej wielu sukcesów.

KP PSP Garwolin

Powiązane galerie zdjęć:


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Xyz 19.06.2025 19:19
Nowoprzybyly Pan po prawej stronie chyba wstępuje do PSP w Monako, bo flaga na ramieniu na to wskazuje :)

Wojtek63 20.06.2025 22:37
Może to jakiś lewus, tak jak gruzińsko,uzbecko, kazachsko- afrykańskie lewusy w taxi. Pasek warszawskich barw na drzwiach odwrotnie. Czerwony na górze. Żółty na dole. Tu podobnie. Kazali naszyć. To naszył. Monaco !!! Mongoł w Polsce... ot całe podsumowanie.

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama