sobota, 20 grudnia 2025 12:02
Reklama
Reklama

Hotel Sulbin ma najlepszego szefa kuchni w Polsce

"Złoty widelec" powędrował do Hotelu Sulbin, a szef kuchni hotelowej restauracji  - Marek Rybacki - odebrał nagrodę dla najlepszego szefa kuchni w Polsce. To niezwykłe wyróżnienie dla garwolińskiego lokalu w IX edycji plebiscytu promującego polską gastronomię "Polska od Kuchni" organizowanego przez Fundację Warto Im Pomóc. Akcja odbyła się po raz 9. W ramach tegorocznej edycji konkursu "Polska od Kuchni" nagrodzono statuetką "Złotego Widelca" najlepsze restauracje w Polsce. Wręczono 37 statuetek w 9 kategoriach - restauracja hotelowa i autorska, kuchnia polska, śródziemnomorska i międzynarodowa, orientalna, stek house i burger, bary bistro i cukiernie. Przyznano także 5 nagród specjalnych. Jedna z nich trafiła do garwolińskiego lokalu. Nagrodę dla Najlepszego Szefa Kuchni w Polsce 2020 otrzymał Marek Rybacki ? szef kuchni restauracji Hotelu Sulbin. Sama restauracja także została wyróżniona "Złotym Widelcem" w kategorii restauracji hotelowej.

 

Jurorzy konkursu odwiedzając restaurację, a następnie recenzując wizytę w niej brali pod uwagę forma prezentacji menu, forma podania, wygląd posiłku i jego smak, klimat i aranżację wnętrz lokalu, czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania klientowi w wyborze dań, znajomość języków obcych przez obsługę, wygląd personelu, sposób podawania rachunku. Dodatkowo premiowane było danie specjalne w menu.

W dotychczasowych dziewięciu edycjach akcji nominowanych było ponad 3 200 restauracji, 978 z nich uczestniczyło w akcji, 322 laureatów odebrało nagrodę "Złotego Widelca". 

polskaodkuchni.com.pl/oprac. jd

fot. instagram.com/hotelsulbin

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama