sobota, 13 grudnia 2025 11:31
Reklama
Reklama

Badmintonista z Garwolina koordynatorem OSBad

Pochodzący z Garwolina Łukasz Moreń oraz Wojciech Szkudlarczyk zostali trenerami koordynatorami Ośrodków Szkolnych Badmintona w Polsce. Obaj to byli wybitni reprezentacji kraju w grze podwójnej (23. miejsce na listach światowych), wielokrotni medaliści turniejów międzynarodowych i mistrzostw Polski. 37-letni Łukasz Moreń pierwsze kroki w badmintonie stawiał w MKS Garwolin.

Doświadczenie trenerskie zdobywają od 2016 roku, jako trenerzy klubowi, pracując indywidualnie z reprezentantami, asystenci i trenerzy różnych kategorii wiekowych w kadrach Polski, Hiszpanii i Peru. Wykładowcy i uczestnicy wielu kursów i szkoleń międzynarodowych organizowanych przez BWF. Posiadają tytuł trenera BWF Level 3.

- Jestem przekonany , że Wojtek i Łukasz to najlepsi kandydaci do poprowadzenia kluczowego dla polskiego badmintona projektu – Ośrodków Szkolnych Badmintona (OSBad). Bardzo liczę na zdobyte już przez nich doświadczenie, świeże spojrzenie na całe szkolenie, oraz wypracowanie i wdrożenie strategii szkoleniowej, która będzie służyła nie tylko OSBadom, ale również klubom – mówi prezes Polskiego Związku Badmintona, cytowany na oficjalnej stronie związku.

Do głównych obowiązków trenerów będzie należało: przygotowanie programu szkolenia, koordynacja, szkolenie trenerów, monitoring i ocena.

łk

fot. PZBad, od lewej: Ł. Moreń, W. Szkudlarczyk


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama