sobota, 20 grudnia 2025 04:11
Reklama
Reklama

Sernik kremowy na kruchym spodzie

Puszyste ciasto, które ujarzmi każdego łasucha. Uwaga! Szybko znika z blachy.

 

 

 

 

Składniki:

Masa serowa

1 kg twarożku homogenizowanego

10 jaj

1 kostka masła 200g

30 dkg cukru pudru

1 budyń śmietankowy na ? l

Ciasto

2 szklanki mąki

? szklanki cukru

? kostki masła 200g

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżki gęstej śmietany

3 jajka (2 żółtka + 1 całe)

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z wymienionych składników. Niewielką jego część zamrozić, resztę rozwałkować na blachę. Przygotować masę serową w następujący sposób: utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodać roztopione i schłodzone masło, dalej ucierać i połączyć z serem wymieszanym z torebką budyniu. Potem ubić pianę z białek ? ? części ubitych białek dodać do sera. Wylać masę serową na kruche ciasto, a następnie na ser warstwę piany. Na pianę zetrzeć na tarce, wcześniej zamrożone, kruche ciasto. Piec ok. 1 godziny, w temperaturze 200 stopni Celsjusza aż się zarumieni.

Przepis przesłała Krystyna z Garwolina

 

Sernik kremowy na kruchym spodzie

Puszyste ciasto, które ujarzmi każdego łasucha. Uwaga! Szybko znika z blachy.

 

Składniki

Masa serowa

1 kg twarożku homogenizowanego

10 jaj

1 kostka masła 200g

30 dkg cukru pudru

1 budyń śmietankowy na ? l

Ciasto

2 szklanki mąki

? szklanki cukru

? kostki masła 200g

1 łyżeczk

Sernik kremowy na kruchym spodzie

Puszyste ciasto, które ujarzmi każdego łasucha. Uwaga! Szybko znika z blachy.

 

Składniki

Masa serowa

1 kg twarożku homogenizowanego

10 jaj

1 kostka masła 200g

30 dkg cukru pudru

1 budyń śmietankowy na ? l

Ciasto

2 szklanki mąki

? szklanki cukru

? kostki masła 200g

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżki gęstej śmietany

3 jajka (2 żółtka + 1 całe)

 

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z wymienionych składników. Niewielką jego część zamrozić, resztę rozwałkować na blachę.

Przygotować masę serową w następujący sposób: utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodać roztopione i schłodzone masło, dalej ucierać i połączyć z serem wymieszanym z torebką budyniu. Potem ubić pianę z białek ? ? części ubitych białek dodać do sera. Wylać masę serową na kruche ciasto, a następnie na ser warstwę piany. Na pianę zetrzeć na tarce, wcześniej zamrożone, kruche ciasto. Piec ok. 1 godziny, w temperaturze 200 stopni Celsjusza aż się zarumieni.

Przepis przesłała Krystyna z Garwolina

 

a proszku do pieczenia

3 łyżki gęstej śmietany

3 jajka (2 żółtka + 1 całe)

 

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z wymienionych składników. Niewielką jego część zamrozić, resztę rozwałkować na blachę.

Przygotować masę serową w następujący sposób: utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodać roztopione i schłodzone masło, dalej ucierać i połączyć z serem wymieszanym z torebką budyniu. Potem ubić pianę z białek ? ? części ubitych białek dodać do sera. Wylać masę serową na kruche ciasto, a następnie na ser warstwę piany. Na pianę zetrzeć na tarce, wcześniej zamrożone, kruche ciasto. Piec ok. 1 godziny, w temperaturze 200 stopni Celsjusza aż się zarumieni.

Przepis przesłała Krystyna z Garwolina


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama