Poczynania uczniów były punktowane przez profesjonalne jury techniczne i degustacyjne, któremu przewodniczył Piotr Skwarek. Oceniane był zarówno wygląd, smak i aranżacja potrawy, a także przygotowanie stanowiska i profesjonalizm pracy.
Konkurs zakończył się podwójnym sukcesem uczniów garwolińskiego ZSP nr 2. Konrad Dróżdż (kl. III Technikum Kucharz) i Kamil Rajdaszka (kl. II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych) zajęli pierwsze miejsce tuż przed Rafałem Packiem i Arkadiuszem Olszewskim (obaj z kl. II TŻiUG).
Zwycięski duet przygotował zakąskę - pstrąga parowanego podanego z serkiem koperkowym i sosem bakaliowym oraz danie zasadnicze - pieczoną pierś kapłona w towarzystwie kaszy jaglanej z sosem szalotkowym i szparagami.
Drugie miejsce dały ser z wędzonym pstrągiem podany na pomidorach w towarzystwie sosu szczawiowego z piwną nutą oraz rolada z kapłona z serem kozim i wiśniami podana z kaszą gryczaną, szparagami i sosem gruszkowo-szafranowym.
Uczniowie przygotowywali się pod kierunkiem Elżbiety Buczek i Renaty Głowali. Cenną radą przed konkursem z uczniami i nauczycielami podzielił się Marek Rybacki z restauracji Sulbin.
mat. pras.





















![Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo] Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo]](https://static2.wirtualnygarwolin.pl/data/articles/sm-16x9-auto-stanelo-w-ogniu-tuz-przy-stacji-paliw-kierowca-w-pore-odjechal-od-dystrybutorow-wideo-1764928411.jpg)








Napisz komentarz
Komentarze