W Kliczkowie 11 drużyn z całego kraju ponownie musiało przygotować pasztet oraz danie główne, gdzie miały królować m.in. przepiórka czy grzyby suszone. Garwoliński zespół przygotował ragout z przepiórki i sardelami, ziemniaczane pierożki z borowikami i kompresowane jałowcem runo leśne.
Danie oceniało jury, którego przewodniczącym był Henryk Pasternak. Gośćmi specjalnymi festiwalu byli krytyk kulinarny Piotr Bikont, finalistka telewizyjnego programu Hell?s Kitchen Polska Sylwia Biały, Agnieszka Buch z Top Chefa. Komisja przyznała duetowi z Dwójki czwarte miejsce, tuż za zwycięskimi zespołami z Wrocławia, Bolesławca i Warszawy.
- Uczniowie wrócili z konkursu bogatsi o nowe doświadczenia, spostrzeżenia, wnioski. Poszerzyli również grono znajomych, których wspólną pasją jest gotowanie. Mieli także możliwość porozmawiania z gośćmi specjalnymi festiwalu i wymienić się doświadczeniami kulinarnymi ? podkreśla Renata Głowala, opiekun uczniów ZSP nr 2.
Udział w konkursie drużyny z Garwolina był możliwy dzięki wsparciu Parku Rekreacyjno-Biznesowego Las Woda oraz Rady Rodziców ZSP nr 2.
mat. pras.

















![Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo] Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo]](https://static2.wirtualnygarwolin.pl/data/articles/sm-16x9-auto-stanelo-w-ogniu-tuz-przy-stacji-paliw-kierowca-w-pore-odjechal-od-dystrybutorow-wideo-1764928411.jpg)








Napisz komentarz
Komentarze