W finale konkursu wzięło udział 14 dwuosobowych zespołów z całej Polski. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w finale reprezentowali Kamil Rajdaszka i Konrad Talarek. Uczniowie klasy III Technikum Żywienia przygotowali sandacza hycowanego w dymie jabłkowym, z budyniem z kurek i uszkiem z soczewicą w towarzystwie sosu rybnego na czerwonym winie i roladkę z indyka z czarnuszką, na sosie morelowym, z puree z białych warzyw i kapustą duszoną w czerwonym winie.
Zmagania uczniów obserwowali i oceniali kucharze najznakomitszych hoteli i restauracji Warszawskich m.in. Kurt Scheller, Michał Karadżow, Markus Hallgren, Stanisław Nowogródzki, Mariusz Nowicki.
Opiekę nad uczniami sprawowały Elżbieta Buczek i Iwona Kiełt.
mat. pras.






![Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo] Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo]](https://static2.wirtualnygarwolin.pl/data/articles/sm-16x9-auto-stanelo-w-ogniu-tuz-przy-stacji-paliw-kierowca-w-pore-odjechal-od-dystrybutorow-wideo-1764928411.jpg)








Napisz komentarz
Komentarze