Jajo poszetowe podane na wiosennych kiełkach w towarzystwie sosu holenderskiego i kawioru z kiszonej kapusty podano jako przekąskę. Jako danie główne drużyna chłopców przygotowała halibuta z crunchy?em z pszczelego pyłku w towarzystwie lekkiej soczewicy z chutney?em z kumkwatu.
I miejsce zapewniło Krystianowi i Marcinowi sporządzenie kawioru z soku kiszonej kapusty, bezbłędne wykonanie sosu holenderskiego, użycie pyłku pszczelego, kiełków buraka i jarmużu oraz przygotowanie chipsa z chleba razowego.
Zwycięzcy otrzymali nagrody rzeczowe, dyplomy oraz książkę kucharską z dedykacją od Michela Moran ? właściciela Restaurant Bistro de Paris, znanego również z programu Master Chef i Master Chef Junior.
Uczniów do konkursu przygotowywały Renata Głowala i Małgorzata Zadróżna-Piłka.
mat.pras./oprac. ab










![Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo] Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo]](https://static2.wirtualnygarwolin.pl/data/articles/sm-16x9-auto-stanelo-w-ogniu-tuz-przy-stacji-paliw-kierowca-w-pore-odjechal-od-dystrybutorow-wideo-1764928411.jpg)








Napisz komentarz
Komentarze