Równocześnie z konkursem kucharskim odbył się konkurs kelnerski. Reprezentantem garwolińskiej szkoły był Mateusz Czamara z klasy III TŻiUG. W konkursie eliminacyjnym uczestnicy mieli przygotować i zaserwować kawę cappuccino oraz podać gościom zupę z kubka i tort metodą francuską. Podczas zadania należało pamiętać o regułach jakie obowiązują przy serwisie dań oraz wykonać dekantację wina. Po tych konkurencjach jury zakwalifikowało cztery osoby do ścisłego finału. Konkurencją finałową było filetowanie pstrąga w obecności gościa. Mateusz kolejne zadanie wykonał bezbłędnie co zapewniło mu pierwsze miejsce.
- Jurorzy podczas podsumowania mistrzostw podkreślili bardzo wysoki poziom umiejętności naszych uczniów, zgranie w zespole i profesjonalizm wykonywanych czynności ? podsumowują Renata Głowala i Małgorzata Zadróżna-Piłka, przygotowujące uczniów do konkursu. Nauczycielki dziękują absolwentowi szkoły Jackowi Garnkowi za pomoc w przygotowaniach.
mat. pras.
Zdjęcie główne: Od lewej: K. Piątek, M. Ochnik, M. Czamara






















![Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo] Auto stanęło w ogniu tuż przy stacji paliw. Kierowca w porę odjechał od dystrybutorów [wideo]](https://static2.wirtualnygarwolin.pl/data/articles/sm-16x9-auto-stanelo-w-ogniu-tuz-przy-stacji-paliw-kierowca-w-pore-odjechal-od-dystrybutorow-wideo-1764928411.jpg)








Napisz komentarz
Komentarze