Sukces Iwony Kiełt w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym dla nauczycieli
Tym razem to oni, a nie ich podopieczni, przygotowywali wykwintne dania. W Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych Iwona Kiełt z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie zajęła trzecie miejsce.
?Gotuj lokalnie? ? to projekt realizowany przez Fundację Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka, przy wsparciu Fundacji Klub Szefów Kuchni. Do udziału zakwalifikowało się 20 szkół z całej Polski, wśród nich ZSP nr 2 CKP w Garwolinie. Pierwszym etapem projektu było szkolenie dla nauczycieli, zaplanowane na targi 18. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne ?EuroGastro? w Warszawie (26-28 marca). Warsztaty poprowadzone były przez znanych kucharzy ? Marcina Budynka i Tomasza Jakubiaka.
02.04.2014 07:07