sobota, 13 grudnia 2025 08:48
Reklama
Reklama

Zrób to sam: świece żelowe

Warsztaty rękodzieła artystycznego dla dorosłych odbędą się 27 lutego w Centrum Sportu i Kultury. W tym miesiącu tematem warsztatów będą świece żelowe. Uczestnicy zajęć wrócą do domów z własnymi wyrobami. Świece w naszych wnętrzach stanowią ozdobę, relaksują i budują romantyczny nastrój. Robienie świecy o wybranym kolorze i zapachu może być doskonałą zabawą, a efekt pracy będzie przyjemny dla naszych zmysłów. Podczas warsztatów uczestnicy nauczą się obchodzić z żelem parafinowym, który ma mnóstwo zalet ? świetnie przyjmuje kolor, a do tego jego przezroczystość sprawia, że można tworzyć fantazyjne kompozycje. Aby żel był widoczny, świece zostaną zrobione w szklanych naczyniach. W trakcie zajęć każdy stworzy dwie świece z wybranymi przez siebie ozdobami w postaci muszelek, piasku, kawy i innych dodatków.

Warsztaty tworzenia świec żelowych

27 lutego godz. 18:00

sala konferencyjna Pływalni Miejskiej ?Garwolanka?

cena: 40 zł

zapisy w sekretariacie CSiK ul. Nadwodna 1

mat.pras.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama