sobota, 13 grudnia 2025 08:50
Reklama
Reklama

„Dobra relacja” - warsztaty dla rodziców dzieci w każdym wieku

Bycie wspaniałym rodzicem to nie talent, a kwestia wiedzy i opanowania odpowiednich umiejętności. Warsztat "Dobra relacja" to sposób na osiągnięcie tego celu. 12 godzin spotkań rozłożone na 3 dni to bezcenny czas, który przyniesie dobre owoce. W dniach 19-21 kwietnia w GCAK rusza kolejna edycja warsztatów dla rodziców i wychowawców. - Relacje z dziećmi bywają trudne. Czasem wkrada się w głowę pytanie: jak kochać dziecko, które mam, a nie to, które chciałbym mieć? Na warsztatach dowiesz się o praktycznych rozwiązaniach: jak unikać walki z dzieckiem, jak znaleźć z nim wspólny język, jak słuchać się wzajemnie - mówi Barbara Kupczyk-Mikulska, edukatorka PD.

 

Warsztaty są przeznaczone dla tych, którzy chcą rozwinąć relacje z dziećmi (wiek pociech nie ma tu
znaczenia). Zależy im na więzi i byciu mądrym rodzicem.

Dzięki warsztatom rodzice dowiedzą się jak:
● odnaleźć drogę do rodzicielstwa pełnego bliskości i wdzięczności,
● otworzyć się na budowanie dobrych relacji i właściwej komunikacji,
● lepiej poznać siebie i zrozumieć jak to, jakim się jest, wpływa na własne dzieci.

Pozytywna dyscyplina to metoda wychowawcza znana od ponad 30 lat. Opiera się na szacunku do dziecka i szacunku do siebie, ale też bierze pod uwagę sytuację, w której się znajdujemy. Cykl spotkań zatytułowanych „Dobra relacja” obejmuje 12 godzin podzielonych na 3 dni: piątek 19 kwietnia, sobota 20 kwietnia i niedziela 21 kwietnia. Szczegółowe informacje znajdują się na plakacie.

mat.pras.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama